Deze prachtige vakantie begint in Havana. Daarna reizen jullie dwars door het groene hart van Cuba. Van de tabaksplantages in Viňales naar het prachtige natuurgebied in Sierra Rosario. Jullie bezoeken het natuurgebied Zapata en de watervallen van Topes de Collantes. Kortom, een superleuke route waar tabaksplantages, mojotes, grotten en watervallen elkaar afwisselen.

Reissom landprogramma per persoon: vanaf € 1595,--

Dag 1+2+3: Havana
Na aankomst op de luchthaven worden jullie opgehaald door onze chauffeur die jullie naar een prachtige casa particular brengt, in het hart van het oude centrum van Havana. Deze dagen lekker even bijkomen van de reis en op eigen gelegenheid genieten van al het moois wat de hoofdstad jullie te bieden heeft.
 
havana2b
 
Heerlijk op eigen houtje de hoofdstad verkennen tijdens een mooie wandeling door het oude centrum (la Habana Vieja). Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen en de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land. Eventueel kan je bij onze vertegenwoordiger een superleuke wandeltour boeken door La Habana Vieja waarbij alle fotogenieke momentjes aan bod komen. De hoofdstad biedt uiteraard meer dan alleen het oude centrum. Zo vind je in Vedado, een buitenwijk van Havana, één van de grootste begraafplaatsen ter wereld en het Plaza de la Revolucion, waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield.
 
havana2 havana3a

Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk mag een ritje door de ambassadewijk niet ontbreken. Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad. Om dit alles te bekijken hebben wij een oldtimer tour voor jullie geregeld.
 
Dag 4+5: Viñales
Vandaag halen jullie de auto op en rijden naar het prachtige dorpje Viñales, in de Viñales vallei. De omgeving is prachtig en wordt gevormd door bizar gevormde kalkheuvels (mojotes), tabaksplantages en grotten (bijv. de indrukwekkende grot Cueva del Indio). Het dorpsstraat-beeld kent lage houten huizen met veranda's.
 
vinales Vinales3

Wij hebben een tour te paard voor jullie geregeld, dé manier om de omgeving te verkennen. Zo kun je een tabaksboer bezoeken die jullie graag het hele proces van het tabak verbouwen uitlegt. Natuurlijk mogen jullie ook een sigaartje proeven. Onderweg kunnen jullie de spectaculaire en wereldberoemde 'Mojotes' bewonderen. Tevens is er hier de mogelijkheid om een mooie wandel- of fietstocht onder leiding van een gids te maken. Jullie verblijven in een mooie casa particular.

Dag 6+7: Soroa
Vandaag reizen jullie naar Soroa. Dit vrijwel ongerepte stuk land, met een oppervlakte van 25.000 hectaren groot, is door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Jullie verblijven in een leuke casa in Soroa. Hier kun je een mooie wandeltocht maken naar de orchideeën-tuinen en de waterval van Soroa.
 
Soroa soroa1 Soroa2

Dag 8+9: Las Terrazas
Vandaag reizen jullie naar het nabijgelegen, Las Terrazas. Dit dorpje ligt in een prachtig natuurgebied: Sierra del Rosario. Een gebied van 25.000 ha dat is uitgeroepen door de Unesco tot Biosfeerreservaat.  De bijnaam van dit gebied is de 'Regenboog van Cuba', door de enorme hoeveelheid regen die hier valt.
 
las terrazas 2

Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want juist door de regen krijgen de orchideeën en andere planten volop kans om te groeien. Je treft zo'n 700 soorten in de orchideeëntuin van Soroa, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Daarnaast kun je in dit gebied veel verschillende vogelsoorten, reptielen en amfibieën tegenkomen. Je kunt hier tevens paardrijden of prachtige wandelingen onder begeleiding van een gids maken.
 
 
las terrazas 1

Jullie verblijven in het leuke hotel Moka, één van de meest bijzondere hotels van Cuba. Moka's ontwerp is gebaseerd op een eigentijdse interpretatie van de Spaanse koloniale architectuur. De twee verdiepingen van het hotel waar de gastenkamers zich bevinden, staan te midden van prachtige bomen, die soms zelfs door de balkons en het plafond heen groeien. De badkamers zijn spectaculair, de ligbaden grenzen aan een glazen wand, van de buitenwereld afgeschermd door planten. Voor de avontuurzoekers is er tevens een mogelijkheid om ‘ziplinend’ (canopy) de omgeving vanuit de lucht te bekijken. Erg leuk om te doen.
 
Dag 10+11+12: Playa Larga/Varkensbaai
Na het ontbijt vertrekken jullie richting Playa Larga. Jullie verblijven in een prachtige casa vlakbij het strand. Playa Larga ligt aan de Varkensbaai (Bahia de Cochinos), bekend van de mislukte invasie door Cubaanse ballingen in april 1961 die gesteund werden door de Amerikaanse CIA. Deze invasie had tot doel het bewind van Fidel Castro omver te werpen. Deze aanval werd afgeslagen.
 
playa larga1a playa larga1b

In overleg maken jullie een dagtour met onze gids naar Cienaga de Zapata. Een prachtig natuurgebied waar je vogels kunt spotten en genieten van de natuur. Hier vind je tevens het 'Laguna de Tesoro', een meer, met een totale oppervlakte van 16 km en tevens het grootste zoetwatermeer in Cuba. De boten vertrekken elk half uur voor een sightseeing trip rond de 10 eilandjes van Laguna del Tesoro. Jullie verblijf in Playa Larga biedt tevens de mogelijkheid om heerlijk te duiken en te snorkelen. Of lekker genieten van zon, zee en het nabijgelegen strand (ca 50 meter) .

Dag 13+14: Cienfuegos
Een stop in deze stad is beslist de moeite waard. Deze stad bezit een Franse flair die de stad tot één van de mooiste en meest levendige steden van het eiland maakt. Het heeft dan ook niet voor niets de bijnaam, “de parel van het zuiden”.
 
cienfuegos cienfuegos1

Het uitgebreid gerenoveerde koloniale stadscentrum biedt vele bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Castillo de Jagua, het op twee na grootste fort in Cuba uit de 18de eeuw, dat is gebouwd om het gebied te beschermen tegen Jamaicaanse piraten.
De trein bruggen, die nog steeds intact zijn en de grachten maar ook de legende van de vrouw in blauwe gewaden, is het bekijken waard. Jullie logeren in een prachtige casa met terras aan het water, aan de Punta Gorda.

Dag 15+16+17: Trinidad
De eindbestemming voor vandaag is het Unesco stadje, Trinidad. Onderweg kunnen jullie een uitstapje maken naar het Sierra de Escambray, waar je de prachtige watervallen El Nicho kunnen bewonderen en waar je heerlijk kunt zwemmen in het koele blauwe water.
Trinidad leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Maak een mooie wandeltocht door de stad, met straten van zwerfkeitjes en kleurrijke huizen. Liefhebbers kunnen zich in een bruisend nachtleven storten dat bestaat uit talrijke bars en discotheken waar live muziek wordt gespeeld. Zeker de casa de la mùsica waar in de openlucht wordt gedanst en muziek wordt gemaakt, is een aanrader. Wil je heerlijk relaxen dan is het Caribische strandje, Playa d'Ancon zeker de moeite van een bezoekje waard.
 
trinidad1 trinidad4a

Dag 18+19: Topes Collantes
Vandaag vervolgen jullie de reis naar de nabijgelegen bergen van het Sierra Escambray gebergte. Jullie verblijven in Topes de Collantes in hotel, Los Helechos, een leuk maar eenvoudig hotel. Deze accommodatie ligt op 800 meter boven de zeespiegel, in het buitengewone natuurgebied Topes de Collantes. Alle hotels in Topes de Collantes zijn basic maar de locatie weegt tegen het gebrek aan comfort op.
Jullie kunnen hier diverse wandelingen met een gids maken en zelf kiezen welke afstand je wilt afleggen en aan welke zwaarte de wandeling moet voldoen. Alle wandelingen in Topes de Collantes zijn prachtig. Geniet van de watervallen Salto Vega Grande, Salto Caburní. De wandelingen zijn allen onder de 10 kilometer echter verschillen behoorlijk in stijgingspercentage. Je kunt ter plekke uitkiezen welke zwaarte, van eenvoudig tot zwaar, je wilt wandelen.

Dag 20: Havana luchthaven
Vandaag reizen jullie terug naar de luchthaven van Havana waar jullie de auto inleveren en aansluitend weer terug vliegen naar huis.

Dag 21: Aankomst

Inclusief
Privé transfer van luchthaven Havana naar accommodatie
Overnachtingen in de aangegeven accommodaties o.b.v. logies en ontbijt
Huurauto economy klasse
Tour in Havana met een oldtimer auto
Paardrijden door de tabaksplantages (2 uur)
Dagtour o.l.v. een gids in Cienaga de Zapata
Lokale vertegenwoordiging
Reserveringskosten
Afdracht garantiefonds (GGTO)

Exclusief
Intercontinentale vliegticket
Visum (via Cumlaude: visum: € 30,-- / administratiekosten € 15,--)
Reis- annuleringsverzekering
Bijkomende autokosten (deze kosten dienen ter plekke te worden voldaan)
 

 
 
 
 
 
 
Reiservaringen
 
 
 
Cuba op het tweede gezicht
boek2kopie
 
 
 
Bestellen
 
 
 
 

 

 

KLM