Op de fiets ontdek je Cuba op een totaal andere manier. Intens genieten van je omgeving, de tabaksplantages, de waterval van Soroa en het Unesco bioreservaat van Las Terrazas. Lekker relaxen aan het parelwitte bounty strand van Cayo Levisa of genieten van de serene rust in het vissersdorpje Puerto Esperanza, wat nog niet ontdekt is door toeristen. Onze fietsreizen kun je individueel doen of onder begeleiding van een privé gids.
 
Dag 1: Aankomst in Havana
Vandaag komen jullie aan op de luchthaven van Havana waar onze chauffeur jullie naar een prachtige casa particular brengt in Havana. Vanaf hier begint deze mooie reis door dit heerlijke land!!
 
havana


Dag 2: Havana
Vandaag kunnen jullie wandelend Oud Havana (La Habana Vieja) ontdekken, de prachtige musea te bezoeken, genieten van de vele terrasjes waar overal live muziek speelt. Of naar Vedado en Miramar fietsen om de grootste begraafplaats ter wereld te bezoeken of het Parque Lenin. Tijdens je bezoek zul je ontdekken dat de stad veel verschillende sferen uitstraalt. De fiets halen wordt aan het einde van de dag in jullie casa bezorgd.

 
havana2 havana3
 
Dag 3: Pinar del Rio
Vandaag reizen jullie met de lijndienstbus naar Pinar del Río, de bekende tabaksregio in West-Cuba. Indien jullie met privé gids hebben geboekt, reist hij met jullie mee. De gelijknamige plaats is rustig en comfortabel. Jullie kunnen hier een tabaksfabriek bezoeken en de stad verkennen. Wat zeker ook de moeite waard is, is de destilleerderij waar Guayabita, een typische likeur uit de Pinar del Río regio, wordt geproduceerd. Ook hier kun je te fiets de prachtige omgeving verkennen. Jullie verblijven in een casa particular.
 
pinar del rio4a


Dag 4+5: Viñales, 25 km
Vandaag hebben jullie je eerste echte fietstocht naar het prachtige dorpje in de Viñales vallei, Viñales. Viñales ligt in een prachtig natuurgebied dat heel anders van karakter is dan de rest van het eiland. Het gebied bestaat uit kalksteen, waar ondergrondse rivieren een netwerk van grotten in uitgesleten hebben.

 
vinales Vinales1
 
Door instorting van deze grotten in het verleden zijn de mojotes ontstaan, de steile bergen die recht uit het landschap omhoog rijzen. De rode grond die de bodem bedekt is bijzonder vruchtbaar en de streek rond Viñales bestaat grotendeels uit tabaksplantages. De tabak wordt te drogen gelegd in huisjes van palmbladen, een ander opvallend element in het landschap. Jullie verblijven hier in een prachtige casa particular in het centrum van dit leuke dorpje.Op de fiets dwars door de
tabaksplantages of met onze eigen Carlos te paard dit prachtige gebied verkennen. Eventueel is het ook mogelijk om met een gids door de tabaksplantages te wandelen. Echter ons advies is in om dit te paard te doen. Dit is overigens ook prima geschikt voor niet ervaren ruiters. Carlos en zijn mensen kennen de omgeving op hun duimpje en nemen je mee naar de mooiste plekjes. Jullie gastvrouw helpt jullie verder indien dit de voorkeur geniet. Ook mag een bezoek aan de Cueva del Indio niet ontbreken. Je kunt je zelf met een bootje door de grot laten leiden.
 
Dag 6: Puerto Esperanza 28 km
Vandaag fietsen jullie naar het mooie plaatsje Puerto Esperanza, Dit hele kleine dorpje aan de zee ten noorden van Viñales betekent letterlijk ‘de haven van hoop’.
 
Vinales3 vinales2
 
Het is een klein en niet toeristisch dorpje. Het lijkt alsof de tijd hier in het begin van de jaren vijftig is stil blijven staan. Kennismaken met de dorpbewoners en kijken hoe de vissersboten aan het einde van de dag terugkomen met de vangst van die dag. Juist dit niet toeristische maakt jullie bezoek hier zeker de moeite waard. Laat je verrassen door de prachtige locatie van jullie casa particular.
 
Dag 7+8: Palma Rubia (55 km)
Vandaag vertrekken jullie naar Palma Rubia, een klein havenplaatsje. Hiervandaan kunnen jullie de volgende ochtend lekker een dagje naar het eiland Cayo Levisa, een klein paradijselijk oord en een goede keuze voor duikers en snorkelaars en voor mensen die een sereen strand verkiezen boven een dik bevolkte badplaats.
 
palma rubia4a palma rubia4b
 
De beste plek om te duiken is aan de noordzijde van de baai, rijkelijk gevuld met sponzen, zwart koraal en tropische vissen. Scheepswrakken uit de 17e en 18e eeuw maken de streek ook voor wrakduikers archeologisch interessant. Aan het einde van de dag kunnen jullie de boot weer terug nemen waar jullie in dezelfde accommodatie in Palma Rubia overnachten.

Dag 9: Soroa, 73 km
Vanochtend fietsen jullie een pittige tocht naar Soroa. Dit vrijwel ongerepte stuk land, met een oppervlakte van 25.000 hectaren groot, is door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Jullie verblijven in een leuke casa in Soroa. Hier kun je de orchideeëntuinen, de waterval van Soroa.
 
soroa1

Dag 10+11: Las Terrazas, 21 km
Vandaag reizen jullie door naar de Las Terrazas gemeenschap in Sierra Rosario.  De gemeente Las Terrazas ligt in Sierra Rosario, een 25.000 ha groot, nagenoeg ongerept stuk land, dat door UNESCO tot biosfeerreservaat is uitgeroepen. De gemeenschap, die uit ca. 900 inwoners bestaat, leeft van de handel in hout en het ecologisch toerisme. Hier verblijven jullie in een eenvoudige casa particular.

Dag 12: Havana, 76 km
Vandaag de laatste fietstocht naar de hoofdstad Havana. Bij aankomst leveren jullie tevens de fiets weer in. Het einde van jullie sportieve reis is hiermee alweer aangebroken. Hier overnachten jullie in een mooie casa particular.

Dag 13: Havana luchthaven
Vandaag haalt onze chauffeur jullie op om je naar de luchthaven van Havana te brengen vanwaar jullie weer naar huis vliegen.

Dag 14: Aankomst Amsterdam
 
 

Contactformulier     Welke vakantie past bij mij

 
 
Voor een fietsvakantie kun je gebruik maken van onze kwaliteitsfietsen.
Deze mountainbikes zijn zeer geschikt voor het ruwe terrein en zijn van hoge kwaliteit.
Ook deze fietsen worden na elke rit grondig nagekeken.
 
fietsen fietsen2  
 
 
De fietstassen die wij gebruiken op Cuba
fietstasenOnze fietstassen zijn uitgevoerd met het bekende speciaal gecoate polyester die ervoor zorgt dat fietstas helemaal waterdicht is.
De bekende rolsluiting is gemakkelijk in gebruik en gecombineerd met de Ortlieb Quicklock 1 haken is deze op iedere bagagedrager te plaatsen met een maximum buisdiameter van 16mm. De onderhaak is voorzien van een gebogen rail waardoor deze altijd stevig op de fiets zit. Natuurlijk is zijn deze fietstassen voorzien van de bekende Ortlieb Relectoren. 
De tassen hebben een inhoud van 40 liter en heeft de maatvoering: 42cm x 23/32cm x 17cm. Het totale gewicht van de tassenset is 1520 gram.
 
 
 
 

Contactformulier     Welke vakantie past bij mij

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Reiservaringen
 
 
 
Cuba op het tweede gezicht
boek2kopie
 
 
 
Bestellen
 
 
 
 

 

 

KLM