Geen leukere manier dan op de fiets de omgeving te ontdekken. Tijdens deze reis, verken je het westelijk deel en het midden van Cuba op een sportieve manier. Je fietst dwars door de tabaksplantages en bezoekt de leuke, niet toeristische dorpjes, die het land rijk is. Na dit sportieve avontuur, kun je genieten van prachtige plekjes als Cienfuegos en Trinidad. Jullie vervoermiddel is fiets gecombineerd met de lijndienstbus voor de grote afstanden. Op deze manier door Cuba reizen, is comfortabel en zeker een aanrader.
 
Reissom landprogramma per persoon vanaf € 1149,--
 
Inclusief:
Privé transfers van/naar luchthaven Havana
Huurfietsen en fietstassen
Bustickets en administratiekosten
Overnachtingen in de aangegeven accommodaties o.b.v. logies en ontbijt
Fietskaart
Tour in een oldtimer cabriolet in Havana
Lokale vertegenwoordiging GGTO (garantiefonds)
 
Havana fietsen havana3
 
Dag 1+2: Havana
Na aankomst op de luchthaven worden jullie opgehaald door onze chauffeur die jullie naar een prachtige koloniale casa particular brengt, in het hart van het oude centrum van Havana. Deze dagen lekker even bijkomen van de reis en op eigen gelegenheid genieten van al het moois wat de hoofdstad jullie te bieden heeft. Heerlijk op eigen houtje de hoofdstad verkennen tijden een mooie wandeling door het oude centrum (la Habana Vieja). Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen en de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land. De hoofdstad biedt uiteraard meer dan alleen het oude centrum. Zo vind je in Vedado, een buitenwijk van Havana, de grootste begraafplaats ter wereld en het Plaza de la Revolucion waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield. Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk mag een ritje door de ambassadewijk niet ontbreken. Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad. Natuurlijk mag een tour ik een oldtimer cabriolet niet ontbreken. Deze bieden wij jullie graag aan. Aan het einde van de dag halen jullie, in overleg met onze vertegenwoordiger, de fietsen op.
 
havana3a havana3b
 
 
Dag 3: Pinar del Rio
Vandaag reizen jullie met de lijndienstbus naar Pinar del Río, de bekende tabaksregio in West-Cuba. De gelijknamige plaats is rustig en comfortabel. Jullie kunnen hier een tabaksfabriek bezoeken en de stad verkennen. Wat zeker ook de moeite waard is, is de destilleerderij waar Guayabita, een typische likeur uit de Pinar del Río regio, wordt geproduceerd. Jullie verblijven in een mooie casa particular in het centrum van de stad.
 
Dag 4: Vinales 25 km
Vandaag fietsen jullie een mooie tocht naar Viñales. Dit mooie dorpje ligt in een schitterend natuurgebied dat heel anders van karakter is dan de rest van het eiland. Het gebied bestaat uit kalksteen, waar ondergrondse rivieren een netwerk van grotten in uitgesleten hebben. Door instorting van deze grotten in het verleden zijn de mojotes ontstaan, de steile bergen die recht uit het landschap omhoog rijzen. De rode grond die de bodem bedekt is bijzonder vruchtbaar en de streek rond Viñales bestaat grotendeels uit tabaksplantages. De tabak wordt te drogen gelegd in huisjes van palmbladen, een ander opvallend element in het landschap. Jullie verblijven hier in een prachtige casa particular in het centrum van dit leuke dorpje. Naast de fiets, is het ook mogelijk om te paard dit prachtige gebied verkennen. Eventueel is het ook mogelijk om met een gids door de tabaksplantages te wandelen. Echter ons advies is in om dit te paard te doen. Dit is overigens ook prima geschikt voor niet ervaren ruiters. Ook mag een bezoek aan de Cueva del Indio niet ontbreken. Je kunt je zelfs met een bootje door de grot laten leiden.
 
vinales Vinales3
 
Dag 5: Puerto Esperanza 28 km
Vandaag fietsen jullie naar het mooie plaatsje Puerto Esperanza, Dit hele kleine dorpje aan de zee ten noorden van Viñales betekent letterlijk ‘de haven van hoop’. Het is een klein en niet toeristisch dorpje. Het lijkt alsof de tijd hier vanaf begin jaren vijftig is stil blijven staan. Kennismaken met de dorpbewoners en kijken hoe de vissersboten aan het einde van de dag terugkomen met de vangst van die dag. Juist dit niet toeristische, maakt jullie bezoek hier zeker de moeite waard. Laat je verrassen door de prachtige locatie van jullie casa particular. Houd je van kreeft, laat het je gastvrouw weten. Zij maakt de lekkerste verse kreeft op Cuba.
 
Puerto esperanza 2 puerto esperanza
 
Dag 6+7: Palma Rubia, 55 km
Vandaag vertrekken jullie naar Palma Rubia, een klein havenplaatsje. Hiervandaan kunnen jullie de volgende ochtend lekker een dagje naar het eiland Cayo Levisa, een klein paradijselijk oord en een goede keuze voor duikers en snorkelaars en voor mensen die een sereen strand verkiezen boven een dik bevolkte badplaats. De beste plek om te duiken is aan de noordzijde van de baai, rijkelijk gevuld met sponzen, zwart koraal en tropische vissen. Scheepswrakken uit de 17e en 18e eeuw maken de streek ook voor wrakduikers archeologisch interessant. Aan het einde van de dag kunnen jullie de boot weer terug nemen waar jullie in dezelfde accommodatie in Palma Rubia overnachten.
 
palma rubia4a 
 
Dag 8: Soroa, 73 km
Vanochtend fietsen jullie een pittige tocht naar Soroa. Dit vrijwel ongerepte stuk land, met een oppervlakte van 25.000 hectaren groot, is door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Jullie verblijven in een leuke casa in Soroa. Hier kun je de orchideeëntuinen en de waterval van Soroa bezoeken.
 
soroa1 Soroa3
 
Dag 9+10: Las Terrazas, 21 km
Dit is een dorpje tussen Viñales en Havana en ligt in een prachtig natuurgebied: Sierra del Rosario. Een gebied van 25.000 ha dat is uitgeroepen door de Unesco tot Biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is de 'Regenboog van Cuba', door de enorme hoeveelheid regen die hier valt. Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want juist door de regen krijgen de orchideeën en andere planten volop kans om te groeien. Je treft zo'n 700 soorten in de orchideeëntuin, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Daarnaast kun je in dit gebied veel verschillende vogelsoorten, reptielen en amfibieën tegenkomen. Hier kun je de omgeving te fiets verkennen. Ook hier hebben we weer een mooie accommodatie voor jullie gereserveerd.
 
las terrazas 1
 
Dag 11: Havana, 76 km
Vandaag fietsen jullie weer terug naar de hoofdstad Havana. Hier overnachten jullie in een mooie casa particular.
 
Dag 12+13: Playa Larga
Vandaag hebben wij tickets voor jullie gereserveerd in de lijndienstbus naar de Varkensbaai, Bahía de Cochinos. Jullie verblijven in een prachtige casa vlakbij het strand. Playa Larga ligt aan de Varkensbaai (Bahia de Cochinos), bekend van de mislukte invasie door Cubaanse ballingen in april 1961 die gesteund werden door de Amerikaanse CIA. Deze invasie had tot doel het bewind van Fidel Castro omver te werpen. Deze aanval werd afgeslagen. Je kunt hier lekker genieten van zon, zee en strand of een uitstapje maken naar Guamá en het 'Laguna de Tesoro'. Dit meer, met een totale oppervlakte van 16 km, is het grootste zoetwatermeer in Cuba. De boten vertrekken elk half uur voor een sightseeing trip rond de 10 eilandjes van Laguna del Tesoro. Onze casa eigenaar kan jullie assisteren en informeren als jullie hiervoor interesse hebben. Om er te komen is al een avontuur op zich: een gemotoriseerde vaart zo´n 8 kilometer over het water omzoomd met vegetatie, waar vogels graag neerstrijken. Bij het bereiken van het mini-resort in ¨La Laguna de Tesoro¨ (Meer van de Schat) komen de vrijstaande hout-en palmen constructies - verspreid over het meer - in zicht. Playa Larga is tevens dé plaats bij uitstek waar je prachtig kunt duiken en snorkelen.
 
playa larga1a playa larga1b
 
Dag 14 :Playa Giron (35 km)
Vandaag fietsen jullie door naar Playa Giron, tevens aan de Varkensbaai gelegen. Een prachtige duikplek bij uitstek. Voor de kust ligt een koraalrif dat zorgt voor rustig en helder water en goede duikmogelijkheden. Vijf minuten lopen langs de kust, richting het zuiden, kun je ook heel goed snorkelen bij Playa los Cocos. Tevens kun je bij Playa Girón boottochten maken en watersport activiteiten beoefenen. Natuurlijk mag een bezoekje aan het museum, Museo Girón, niet ontbreken. Dit museum is geheel gewijd aan de invasie van 1961 in de Varkensbaai. Het museum heeft twee kamers vol met voorwerpen en foto's van de invasie. Rondom het museum staan verschillende oorlogsvoertuigen die gebruikt zijn in de strijd.
 
playa giron
 
Dag 15: Cienfuegos (95 km)
Vandaag gaat de fietsreis naar Cienfuegos. Een stop in deze stad is beslist de moeite waard. Deze stad bezit een Franse flair die de stad tot één van de mooiste en meest levendige steden van het eiland maakt. Het uitgebreid gerenoveerde koloniale stadscentrum biedt vele bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld Castillo de Jagua, het op twee na grootste fort in Cuba uit de 18de eeuw, dat is gebouwd om het gebied te beschermen tegen Jamaicaanse piraten. De trein bruggen, die nog steeds intact zijn en de grachten maar ook de legende van de vrouw in blauwe gewaden, is het bekijken waard. Jullie logeren in een prachtige casa aan de Punta Gorda. Let op: het is ook mogelijk om deze afstand met de bus af te leggen.
 
cienfuegos  cienfuegos1
 
Dag 16+17+18: Trinidad (80 km)
Jullie fietsen vandaag door naar Trinidad waar jullie in een mooie casa particular logeren in het oude centrum van dit mooie stadje. Je vindt in Trinidad talrijke kleine restaurantjes waar lokale specialiteiten worden aangeboden. Het stadscentrum van Trinidad leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Maak een mooie wandeltocht door de stad, met straten van zwerfkeitjes en kleurrijke huizen. Liefhebbers kunnen zich in een bruisend nachtleven storten dat bestaat uit talrijke bars en discotheken waar live muziek wordt gespeeld. Zeker de casa de la mùsica waar in de openlucht wordt gedanst en muziek wordt gemaakt, is een aanrader. Ook kun je bijvoorbeeld de Topes de Collantes bezoeken en een prachtige wandeling naar de diverse watervallen maken. Ook het strand, Playa d'Ancon is zeker de moeite van een bezoek waard.
 
trinidad1 trinidad2
 
 
Dag 19: Havana
Vandaag reizen jullie met de bus, alweer terug naar de hoofdstad van het prachtige Cuba. Bij aankomst leveren jullie de fietsen weer in en gaan jullie op eigen gelegenheid terug naar de casa. Nog even lekker relaxen op jullie laatste dag, souvenirs halen of nog even naar de stranden van Playas del Este.
 
Dag 20: luchthaven Havana
Onze chauffeur brengt jullie naar de luchthaven van Havana vanwaar jullie weer terug naar huis reizen.
 
Dag 21: Aankomst
 
 

Contactformulier     Welke vakantie past bij mij

Voor een fietsvakantie kun je gebruik maken van onze kwaliteitsfietsen.
Deze mountainbikes zijn zeer geschikt voor het ruwe terrein en zijn van hoge kwaliteit.
Ook deze fietsen worden na elke rit grondig nagekeken.
 
fietsen fietsen2
  
 
 
De fietstassen die wij gebruiken op Cuba
fietstasenOnze fietstassen zijn uitgevoerd met het bekende speciaal gecoate polyester die ervoor zorgt dat fietstas helemaal waterdicht is.
De bekende rolsluiting is gemakkelijk in gebruik en gecombineerd met de Ortlieb Quicklock 1 haken is deze op iedere bagagedrager te plaatsen met een maximum buisdiameter van 16mm. De onderhaak is voorzien van een gebogen rail waardoor deze altijd stevig op de fiets zit. Natuurlijk is zijn deze fietstassen voorzien van de bekende Ortlieb Relectoren. 
De tassen hebben een inhoud van 40 liter en heeft de maatvoering: 42cm x 23/32cm x 17cm. Het totale gewicht van de tassenset is 1520 gram.
 
 
 
 
 
 
 
Reiservaringen
 
 
 
Cuba op het tweede gezicht
boek2kopie
 
 
 
Bestellen
 
 
 
 

 

 

KLM