Deze reis is een sportieve uitdaging voor de geoefende fietser. Een prachtige fietsvakantie waarbij de grote afstanden worden afgelegd met lijndienst busvervoer (waarbij de fiets mee in de bus gaat) en er een prachtige route, door een fantastisch en vooral afwisselende omgeving, wordt gefietst. Een uitdaging die beslist de moeite waard is. Deze reis kan individueel worden geboekt of met privé gids.
 
Dag 1: Havana
Vandaag is jullie Cuba vakantie begonnen met vlucht en aankomst in Havana. Jullie gaan bij aankomst, op eigen gelegenheid naar een prachtige casa particular in la Habana Vieja, het oude centrum van Havana.
 
Dag 2: Havana
Vandaag hebben jullie de tijd om de highlights om op eigen houtje te gaan bekijken. Erg leuk is het om een cabrio oldtimer met chauffeur ‘in te huren’ en lekker rond te touren langs de Malecón, de kustweg van Havana. Een echte aanrader is, om de stranden van Havana, Playas del Este te bezoeken. Er lopen obers/strandjongens die jullie een heerlijke piña colada of cuba libre brengen. Kortom, je wordt op je wenken bediend. Vind je het leuk om lekker te eten op het strand aan het water, wordt je tafel voor je gedekt en als je geluk hebt, zal dit vergezeld worden door één van de leuke bandjes die ook regelmatig op het strand te vinden zijn. Een superleuke ervaring.
 
hava4a havana2
 
Dag 3+4+5: Havana- Baracoa 
Jullie vertrekken in de middag vanuit Havana om de volgende dag, heel vroeg in de ochtend aan te komen in Baracoa. De eerste kolonisten die aankwamen op de kust van Guantánamo hebben deze stad in 1512 gesticht. De veranda’s en de hoge stoepen langs de autoloze straten, geven het idee dat je je in een western bevindt. Als in de avond de muzikanten beginnen te spelen, en de openbare tv aangaat op het plein, weet je weer dat je in Cuba bent. Hier moet je zijn om te eten en drinken, muziek te luisteren en natuurlijk te dansen! Hier hoort een verblijf in een prachtige koloniale casa bij. Baracoa leent zich uitstekend om de omgeving met de fiets te verkennen. Een heerlijke plek om te verblijven. Dag 6: Baracoa - Guantánamo Na een heerlijk verblijf in Baracoa, vertrekken jullie vroeg in de ochtend op de fiets richting het plaatsje Guantánamo. Dit is een lange tocht (153km) maar door een fantastische omgeving. De Guantánamobaai is een baai in het zuidoosten van het eiland Cuba in de provincie Guantánamo, Jullie verblijven bij aankomst in een casa particular.
 
Baracoa1
 
Dag 6: Baracoa - Guantánamo
Na een heerlijk verblijf in Baracoa, vertrekken jullie vroeg in de ochtend op de fiets richting het plaatsje Guantánamo. Dit is een lange tocht (153km) maar door een fantastische omgeving. De Guantánamobaai is een baai in het zuidoosten van het eiland Cuba in de provincie Guantánamo, Jullie verblijven bij aankomst in een casa particular.
 
Dag 7+8: Guantánamo - Santiago de Cuba
Vandaag staat de volgende fietstocht al op het programma. Jullie fietsen naar Santiago de Cuba, de informele hoofdstad van Cuba. Jullie fietsen langs het National Parque de Gran Piedra. Hier kunnen jullie een stop maken om een hapje te eten of te genieten van het prachtige landschap. Santiago de Cuba is de meest Afrikaanse en muzikale stad van het eiland. In de stad heerst een prikkelende sfeer, aangezien je overal waar je ook gaat of staat hartstochtelijke dansen en bijzondere vieringen aantreft. Santiago is, op Havana na, de grootste stad van Cuba. Het is een aanrader om een bezoek te brengen aan het vakkundig gerestaureerde Castillo del Morro, een 17e eeuws kasteel waarin rebellen gevangen werden gehouden ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog. Ook zeker een bezoekje waard is  Museum Moncada voormalig barakken uit de 19e eeuw die tegenwoordig een basisschool en informatief museum over Cubaanse geschiedenis huisvesten. Jullie overnachten in de mooie casa particular.
 
Santiago de cuba Santiago de Cuba2
Dag 9+10: Bayamo
Na het ontbijt vertrekken jullie naar Bayamo. Onderweg naar of vanaf Bayamo, kun je het prachtige landschap van de Sierra Maestra bezoeken. Een regio die bekend staat om haar bergachtige landschap en donkere bossen. Erg leuk om te bezoeken is het voormalige hoofdkwartier, La Comandancia de la Plata, van Fidel Castro en zijn rebellen. Bayamo is in 1513 gesticht en is de op één na oudste stad van Cuba. Het is de hoofdstad van de provincie Granma en wordt beschouwd als de bakermat van het nationalisme en de geboorteplaats van de politieke revolutie. Het centrum van de stad is relatief modern, aangezien de inwoners van Bayamo de stad in 1869 in brand hebben gestoken om te voorkomen dat ze in handen van de Spanjaarden zou vallen. Jullie overnachten wederom in een casa particular.
 
Bayamo bayamo3a
Dag 11: Las Tunas
Vandaag fietsen jullie door naar Las Tunas. Las Tunas is een van de vijftien provincies van Cuba, gelegen in de oostelijke helft van het eiland Cuba. De hoofdstad is Victoria de Las Tunas.  Jullie overnachten in een casa particular.
 
Dag 12+13: Holguín
Na het ontbijt fietsen jullie door naar Holguín. Columbus doolde hier in de buurt rond in 1492, maar het was pas in 1545 dat Holguin Stad officieel werd gesticht en haar naam kreeg. Holguin is een levendige, maar toch gemakkelijk handelbare stad die ook wel de "Stad van de Parken" wordt genoemd. Er zijn meerdere parken, zoals Parque Infantil, Parque San Jose, Parque San Isidoro, Parque Martí, Parque de las Flores en vele andere. Het belangrijkste park is echter Parque Calixto García, dat dient als ontmoetingsplaats voor alle "Holguineros". Het is omringd door de belangrijkste historische gebouwen van de stad, die nu omgevormd zijn tot bioscopen, theaters, musea, galeries, kunstcentra en dergelijke. Het dient als decor voor allerlei lokale activiteiten, beurzen, festivals, carnavalsfeesten en studenten- en werknemersdemonstraties. 
 
Dag 14+15: Santa Clara
De volgende bestemming is Santa Clara. Om de grote afstand te overbruggen, doen jullie deze tocht met de bus. Santa Clara, een levendige provinciestad met een aangenaam centraal park (Vidal), is beroemd om zijn connectie met Che Guevara. In december 1958 zette hij de aanval in op een trein geladen met wapens van Batista die het einde betekende van de greep van de dictator van het land. Rond de middag/avond komen jullie aan in Santa Clara. Wij hebben ook hier de mooiste casa particular voor jullie geselecteerd.
 
santa clara santa clara4a
Dag 16: Remedios
Na het ontbijt vertrekken jullie naar Remedios. Remedios is een prachtig stadje met ongeveer 30.000 inwoners en bezit nog een aantal voorbeelden van 17de eeuwse Spaanse architectuur die je tijdens een wandeling tegenkomt. In 1980 werd het centrum van de stad uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument. Jullie logeren in een prachtige koloniale casa particular. 
 
Dag 17: Sancti Spiritus
De charmante stad Sancti Spiritus, betekent letterlijk 'heilige geest' en heeft een koloniale oorsprong. Dit is te zien in de sfeer, gebouwen en het doolhof van nauwe straatjes. Even terug in de tijd dus. Het plaatsje wordt niet zoveel bezocht als bijv. Trinidad en dat maakt het wellicht een des te leukere bestemming om naar toe te gaan. De voornaamste bezienswaardigheid, naast de prachtige koloniale huizen en straatjes, is de tweehonderd jaar oude terracotta Yayabo-brug die de nieuwe stad met het oude koloniale centrum verbindt. Jullie verblijven in een leuke en eenvoudige accommodatie Hostal Del Rijo.
 
sancti spiritus
 
Dag 18+19+20: Trinidad
Vandaag leidt jullie fietstocht naar Trinidad waar jullie logeren in een prachtige koloniale casa in het oude centrum van de stad, vlakbij het Plaza Mayor. Trinidad is in 1540 door Diego Velázquez gesticht en door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen. Vanuit je casa, kun je verschillende musea, kunstgalerijen en marktjes bezoeken. Vooral de markten zijn leuk. Er zijn veelal textiel markten in nauwe steegjes waar je voor goede prijzen van alles kunt kopen. Op een groot plein vlakbij Plaza Mayor treden elke avond live bandjes op waarop zowel door de lokale bevolking als door de toeristen de salsa op wordt gedanst. De bediening loopt rond om je van lekkere mojitos of andere drankjes te voorzien.
 
Dag 21+22: Cienfuegos
Cienfuegos, is met haar kenmerkende Franse flair, één van de mooiste en meest levendige steden van het eiland. Het overgrote deel van het koloniale centrum is gerenoveerd en heeft vele architecturale schatten. Bijvoorbeeld Castillo de Jagua, het op twee na grootste fort in Cuba uit de 18de eeuw, dat is gebouwd om het gebied te beschermen tegen Jamaicaanse piraten. De treinbruggen, die nog steeds intact zijn en de grachten maar ook de legende van de vrouw in blauwe gewaden, is het bekijken waard. Jullie verblijven hier in een mooie casa particular.
 
 cienfuegos cienfuegos1
 
Dag 23: Playa Giron
De reis gaat vandaag verder naar Playa Girón.  Playa Girón is een kleine gemeenschap gelegen aan het strand. Er is voor zo een kleine gemeenschap opvallend veel te doen. Playa Girón ligt aan de varkensbaai en heeft een bekende geschiedenis. Playa Girón is gelegen aan een mooi strand en daarnaast ook nog eens tegen een van de grootste natuurgebieden van Cuba aan.
 
Dag 24+25 : Playa Larga
Na het ontbijt, fietsen jullie door naar Playa Larga. Playa Larga is het hoofdkwartier van het nationaal park Ciénaga de Zapata. Een paradijs voor liefhebbers van het buitenleven; vogelspotters komen van heinde en verre om de uitstekende trails hier te verkennen. Het is tevens een mooie plek om te duiken. Playa Larga staat bekend om haar mooie duikspots en snorkelmogelijkheden. Jullie overnachten in een prachtige casa op het strand.
 
playa larga3 
 
Dag 26: Havana
Vandaag nemen jullie na het ontbijt de bus richting Havana. Bij aankomst lekker uitrusten en genieten van jullie laatste echte rustdag. Nog genoeg te doen en te bekijken. Misschien wat laatste souvenirtjes kopen of nog even lekker uitrusten aan de mooie stranden van La Habana, de Playas del Este. Jullie verblijven nog twee nachten vannacht in een unieke casa particular.
 
Dag 27 : Havana
Vandaag is er weer een einde gekomen aan jullie sportieve Cuba avontuur. Jullie gaan op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Havana waarna jullie terugvliegen naar  Amsterdam.
 
Dag 28: Aankomst Amsterdam
 
 

Contactformulier     Welke vakantie past bij mij

Contactformulier     Welke vakantie past bij mij

 
Voor een fietsvakantie kun je gebruik maken van onze kwaliteitsfietsen.
Deze mountainbikes zijn zeer geschikt voor het ruwe terrein en zijn van hoge kwaliteit.
Ook deze fietsen worden na elke rit grondig nagekeken.
 
 
fietsen fietsen2  
 
 
De fietstassen die wij gebruiken op Cuba
fietstasenOnze fietstassen zijn uitgevoerd met het bekende speciaal gecoate polyester die ervoor zorgt dat fietstas helemaal waterdicht is.
De bekende rolsluiting is gemakkelijk in gebruik en gecombineerd met de Ortlieb Quicklock 1 haken is deze op iedere bagagedrager te plaatsen met een maximum buisdiameter van 16mm. De onderhaak is voorzien van een gebogen rail waardoor deze altijd stevig op de fiets zit. Natuurlijk is zijn deze fietstassen voorzien van de bekende Ortlieb Relectoren. 
De tassen hebben een inhoud van 40 liter en heeft de maatvoering: 42cm x 23/32cm x 17cm. Het totale gewicht van de tassenset is 1520 gram.
 
 
 
 
 

Contactformulier     Welke vakantie past bij mij

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Reiservaringen
 
 
 
Cuba op het tweede gezicht
boek2kopie
 
 
 
Bestellen
 
 
 
 

 

 

KLM