Geen leukere manier dan op de fiets de omgeving te ontdekken. Tijdens deze reis, verken je het westelijk deel en het midden van Cuba op een sportieve manier. Je fietst dwars door de tabaksplantages en bezoekt de leuke, niet toeristische dorpjes, die het land rijk is. Na dit sportieve avontuur, kun je genieten van prachtige plekjes als Santa Clara en Trinidad. Ieder met zijn eigen verhaal en geschiedenis. Jullie vervoermiddel is de lijndienstbus. Op deze manier door Cuba reizen, is comfortabel en zeker een aanrader.
 
Reissom vanaf p.p. € 1195,--

Inclusief
Privé transfers van/naar luchthaven Havana
Huurfietsen en fietstassen
Bustickets en administratiekosten
Overnachtingen in de aangegeven accommodaties o.b.v. logies en ontbijt
Fietskaart
Lokale vertegenwoordiging
GGTO (garantiefonds)

Dag 1+2: Havana
Na aankomst op de luchthaven worden jullie opgehaald door onze chauffeur die jullie naar een prachtige koloniale casa particular brengt, in het hart van het oude centrum van Havana. Deze dagen lekker even bijkomen van de reis en op eigen gelegenheid genieten van al het moois wat de hoofdstad jullie te bieden heeft.Heerlijk op eigen houtje de hoofdstad verkennen tijden een mooie wandeling door het oude centrum (la Habana Vieja). Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen en de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land. De hoofdstad biedt uiteraard meer dan alleen het oude centrum. Zo vind je in Vedado, een buitenwijk van Havana, de grootste begraafplaats ter wereld en het Plaza de la Revolucion waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield. Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk mag een ritje door de ambassadewijk niet ontbreken. Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad. Natuurlijk mag een tour ik een oldtimer cabriolet niet ontbreken. Deze bieden wij jullie graag aan.
Aan het einde van de dag halen jullie, in overleg met onze vertegenwoordiger, de fietsen op.
 
Havana fietsen Havanastraatbeeld

Dag 3+4: Vinales
Vandaag reizen jullie met de lijndienstbus naar Viñales. Dit mooie dorpje ligt in een schitterend natuurgebied dat heel anders van karakter is dan de rest van het eiland.
Het gebied bestaat uit kalksteen, waar ondergrondse rivieren een netwerk van grotten in uitgesleten hebben. Door instorting van deze grotten in het verleden zijn de mojotes ontstaan, de steile bergen die recht uit het landschap omhoog rijzen. De rode grond die de bodem bedekt is bijzonder vruchtbaar en de streek rond Viñales bestaat grotendeels uit tabaksplantages. De tabak wordt te drogen gelegd in huisjes van palmbladen, een ander opvallend element in het landschap. Jullie verblijven hier in een prachtige casa particular in het centrum van dit leuke dorpje.Naast de fiets, is het ook mogelijk om te paard dit prachtige gebied verkennen. Eventueel is het ook mogelijk om met een gids door de tabaksplantages te wandelen. Echter ons advies is in om dit te paard te doen. Dit is overigens ook prima geschikt voor niet ervaren ruiters. Ook mag een bezoek aan de Cueva del Indio niet ontbreken. Je kunt je zelfs met een bootje door de grot laten leiden.
 
vinales Vinales3

Dag 5: Puerto Esperanza 28 km
Vandaag fietsen jullie naar het mooie plaatsje Puerto Esperanza, Dit hele kleine dorpje aan de zee ten noorden van Viñales betekent letterlijk ‘de haven van hoop’.
Het is een klein en niet toeristisch dorpje. Het lijkt alsof de tijd hier vanaf begin jaren vijftig is stil blijven staan. Kennismaken met de dorpbewoners en kijken hoe de vissersboten aan het einde van de dag terugkomen met de vangst van die dag. Juist dit niet toeristische, maakt jullie bezoek hier zeker de moeite waard. Laat je verrassen door de prachtige locatie van jullie casa particular. Houd je van kreeft, laat het je gastvrouw weten. Zij maakt de lekkerste verse kreeft op Cuba. 
 
Puerto esperanza 2 Puerto Esperanza2

Dag 6+7: Palma Rubia, 55 km
Vandaag vertrekken jullie naar Palma Rubia, een klein havenplaatsje. Hiervandaan kunnen jullie de volgende ochtend lekker een dagje naar het eiland Cayo Levisa, een klein paradijselijk oord en een goede keuze voor duikers en snorkelaars en voor mensen die een sereen strand verkiezen boven een dik bevolkte badplaats. De beste plek om te duiken is aan de noordzijde van de baai, rijkelijk gevuld met sponzen, zwart koraal en tropische vissen. Scheepswrakken uit de 17e en 18e eeuw maken de streek ook voor wrakduikers archeologisch interessant. Aan het einde van de dag kunnen jullie de boot weer terug nemen waar jullie in dezelfde accommodatie in Palma Rubia overnachten.
 
palma rubia4a palma rubia4b

Dag 8: Soroa (73 km)
Vanochtend fietsen jullie een pittige tocht naar Soroa. Dit vrijwel ongerepte stuk land, met een oppervlakte van 25.000 hectaren groot, is door UNESCO uitgeroepen tot
biosfeerreservaat. Jullie verblijven in een leuke casa in Soroa. Hier kun je de orchideeëntuinen en de waterval van Soroa bezoeken.
 
soroa1 Soroa3

Dag 9+10: Las Terrazas (21 km)
Dit is een dorpje tussen Viñales en Havana en ligt in een prachtig natuurgebied: Sierra del Rosario. Een gebied van 25.000 ha dat is uitgeroepen door de Unesco tot Biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is de 'Regenboog van Cuba', door de enorme hoeveelheid regen die hier valt. Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want juist door de regen krijgen de orchideeën en andere planten volop kans om te groeien. Je treft zo'n 700 soorten in de orchideeëntuin, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Daarnaast kun je in dit gebied veel verschillende vogelsoorten, reptielen en amfibieën tegenkomen. Hier kun je de omgeving te fiets verkennen. Ook hier hebben we weer een mooie accommodatie voor jullie gereserveerd.
 
las terrazas 1

Dag 11: Havana (76 km)
Vandaag de laatste fietstocht naar de hoofdstad Havana. Bij aankomst leveren jullie tevens de fiets weer in. Hier overnachten jullie in een mooie casa particular.
 
havana2b

Dag 12+13: Playa Larga
Vandaag hebben wij tickets voor jullie gereserveerd in de lijndienstbus naar de Varkensbaai, Bahía de Cochinos. Deze plek is wereldberoemd en heeft de beste stranden van de Caribische kust. Doordat het koraalrif ook uitstekend is, biedt het mooie duikmogelijkheden. De vegetatie houdt pas op bij zee, wat surrealistische beelden kan opleveren met de kleuren van het water dat uitmondt in de zee. Jullie logeren in een mooie casa particular vlakbij het strand.
 
playa larga3 playa larga1a

Dag 14: Trinidad
Jullie reizen vandaag door naar Trinidad waar jullie in een mooie casa particular logeren in het oude centrum van dit mooie stadje. Je vindt in Trinidad talrijke kleine restaurantjes waar lokale specialiteiten worden aangeboden.
 
Dag 15+16: Trinidad
Het stadscentrum van Trinidad leent zich uitstekend om te voet te verkennen. Maak een mooie wandeltocht door de stad, met straten van zwerfkeitjes en kleurrijke huizen. Liefhebbers kunnen zich in een bruisend nachtleven storten dat bestaat uit talrijke bars en discotheken waar live muziek wordt gespeeld. Zeker de casa de la mùsica waar in de openlucht wordt gedanst en muziek wordt gemaakt, is een aanrader.
Ook kun je bijvoorbeeld de Topes de Collantes bezoeken en een prachtige wandeling naar de diverse watervallen maken. Ook het strand, Playa d'Ancon is zeker de moeite van een bezoek waard.
 
trinidad1 trinidad2

Dag 17: Santa Clara
De volgende bestemming is Santa Clara, een levendige provinciestad met een aangenaam centraal park (Vidal) en beroemd om zijn connectie met Che Guevara. In december 1958 zette hij de aanval in op een trein geladen met wapens van Batista die het einde betekende van de greep van de dictator van het land. Rond de middag/avond komen jullie aan in Santa Clara. Wij hebben ook hier een prachtige casa particular voor jullie geselecteerd.
 
Santa clara 5 santa clara4b

Dag 18: Havana
Vandaag reizen jullie alweer terug naar de hoofdstad van het prachtige Cuba. Nog even lekker relaxen op de laatste dag, souvenirs halen of nog even naar de stranden van Playas del Este.

Dag 19: luchthaven Havana
Onze chauffeur brengt jullie naar de luchthaven van Havana vanwaar jullie weer terug naar huis reizen. 
 
Dag 20: Aankomst
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Reiservaringen
 
 
 
Cuba op het tweede gezicht
boek2kopie
 
 
 
Bestellen
 
 
 
 

 

 

KLM