Deze reis is puur genieten van de heerlijke hoofdstad van dit prachtige land. Logeren in een heus maffia hotel midden in het centrum van de oude stad. Tijdens een tour met een oldtimer cabriolet de stad bekijken om daarna de stad te verlaten voor de het platteland van West Cuba, de tabaksplantages. Aan de authentieke strandjes van Cayo Jutias heerlijk relaxen en genieten van zon, strand en water. Tot slot nog ziplinen in het natuurgebied wat ook wel de Regenboog van Cuba wordt genoemd. Deze reis is uitermate geschikt om samen, als ouder en kind, wat quality time door te brengen.
 
Reissom landprogramma per persoon vanaf € 795,--
NB. Indien jullie ipv de genoemde hotels kiezen voor 
casas particulares, dan is de reissom per persoon vanaf € 649,--
 
Inclusief
Overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt zoals benoemd in het programma
Oldtimer cabriolet sightseeing tour
Paardrijden door de tabaksplantages o.l.v. een gids (2 uur) 
Bustickets - incl. reserverings- en administratiekosten- zoals benoemd in het programma
Retour privé transfer van luchthaven Havana naar casa in Havana
Retour privé transfer van en naar Cayo Jutias
Lokale vertegenwoordiging
Afdracht GGTO (garantiefonds)
 
Dag 1+2: Havana
Na aankomst op de luchthaven worden jullie opgehaald door onze vertegenwoordiger die jullie naar het prachtige ‘mafia hotel’ Sevilla, in het hart van het oude centrum van Havana, brengt. Dankzij de gunstige ligging van het Hotel Mercure Sevilla, vlakbij de elegante boulevard Paseo del Prado en in de buurt van talrijke cafés, restaurants en theaters, bevind je je in het hartje van het sociale en culturele leven van Havana. Het hotel heeft een rijke, gevarieerde en inspirerende geschiedenis. De eerste steen werd gelegd in 1880, maar het hotel werd pas in 1908 officieel geopend. De architecten die het pand hebben ontworpen vonden inspiratie in de Moorse lijnen van de entree van de beroemde Leeuwenhof van het Alhambra in Granada, in Spanje. Deze stijl vind je terug in de bogen, zuilen en de overvloedige mozaïek. Aan het begin van de jaren 1940 werd het hotel beheerd door een Uruguayaanse gangster van Italiaanse origine, die onderhandelingen dreef met Lucky Luciano en Santos Traficante (vader). Er wordt verteld dat Al Capone in dit hotel verbleef. Onder de figuren van internationale faam die in het Hotel Sevilla overnacht hebben, bevinden zich Enrique Caruso en de controversiële Josephine Baker. Er wordt wel verteld dat toen het Hotel Nacional de toegang weigerde aan deze wereldberoemde zangeres vanwege haar huidskleur, hotel Sevilla de rode loper voor haar uitrolde en haar uitriep tot eregast.
 
hotel Mercure sevilla  hotel Mercure sevilla2havana
 
Geniet van de indrukken, het straatbeeld met de oldtimers, wat je nergens anders zo zult tegenkomen, de prachtige koloniale gebouwen die herinneren aan de roerige geschiedenis van het land. De hoofdstad biedt uiteraard meer dan alleen het oude centrum. Zo vind je in Vedado, een buitenwijk van Havana, de grootste begraafplaats ter wereld en het Plaza de la Revolucion waar Fidel Castro zijn eindeloos lange speeches hield. Ook Miramar met haar prachtige huizen is een bezoekje waard. Natuurlijk mag een ritje door de ambassadewijk niet ontbreken. Genoeg om te doen en te zien in deze prachtige stad. Tijdens deze dagen hebben wij een leuke sightseeing tour met een heuse oldtimer cabriolet.
 
Havana2(2)  havana2
 
Dag 3+4+5: Viñales
Vandaag nemen jullie rond het middaguur de lijndienstbus naar Viñales. Deze dagen kunnen jullie van de gelegenheid gebruik maken om de schitterende omgeving te verkennen. De Viñales-vallei biedt een spectaculair schouwspel van unieke rotsachtige heuvels (mojotes) en talrijke unieke grot formaties.
Natuurlijk mag een bezoek aan de indrukwekkende grot Cueva del Indio, niet ontbreken. Ook hier hebben wij een prachtige tocht te paard, dwars door de tabaksplantages, waar deze regio bekend om is geworden, voor jullie georganiseerd. Jullie logeren in een prachtige casa particular middenin dit prachtige dorpje.
 
Vinales3  vinales
 
Op dag 5 hebben wij privé vervoer naar het prachtige Cayo Jutias voor jullie geregeld. Cayo Jutías is een schiereiland in het westen van Cuba en ligt op ongeveer een uur rijden vanuit Viñales. Vanaf het begin van het schiereiland loopt de weg voor een groot deel over een aangelegde dijk. Aan de ene kant zie je een meer met aan de andere kant dikke mangrovebossen en aan de rechterzijde heb je de open zee.Een leuk stuk om te rijden, waarbij je vanuit je achteruitkijk spiegel de bergen van de Viñales vallei langzaam kleiner ziet worden. Je kunt onderweg stoppen bij één van de verlaten en meest idyllische strandjes van Cuba maar uiteindelijk rijd je door het einde waar je een restaurant met terras vindt. Bij het restaurant zijn ruimtes om je eventueel om te kleden en zelfs te douchen, om vervolgens heerlijk aan het strand te gaan liggen en te genieten van de rust en de zon. Het strand is slechts enkele meters breed en ongeveer 3 kilometer lang. Vanwege de relatief afgelegen locatie is het doorgaans erg rustig. Dat betekent niet dat je jezelf hoeft te vervelen. Je kunt hier bijvoorbeeld een kajak of waterfiets huren of één van de snorkeltourtjes, met een motorbootje, boeken. Aan het einde van de dag, worden jullie weer in Vinales gebracht.
 
 vinales3a vinales2
 
Dag 6: Soroa-Las Terrazas
Vandaag reizen jullie met de bus naar Las Terrazas, een dorpje tussen Viñales en Havana wat zich bevind in een prachtig natuurgebied; Sierra del Rosario. Een gebied van 25.000 ha dat is uitgeroepen door de Unesco tot Biosfeerreservaat. De bijnaam van dit gebied is de 'Regenboog van Cuba', door de enorme hoeveelheid regen die hier valt. Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want juist door de regen krijgen de orchideeën en andere planten volop kans om te groeien. Je treft zo'n 700 soorten in de orchideeëntuin, waarvan het grootste gedeelte bloeit tussen december en maart. Daarnaast kun je in dit gebied veel verschillende vogelsoorten, reptielen en amfibieën tegenkomen.
Jullie verblijven in het mooie 4* hotel Moka, één van de meest bijzondere hotels van Cuba. Moka's ontwerp is gebaseerd op een eigentijdse interpretatie van de Spaanse koloniale architectuur. De twee verdiepingen van het hotel waar de gastenkamers zich bevinden, staan te midden van prachtige bomen, die soms zelfs door de balkons en het plafond heen groeien. De badkamers zijn spectaculair, de ligbaden grenzen aan een glazen wand, van de buitenwereld afgeschermd door planten. Voor de avontuurzoekers is er tevens een mogelijkheid om ‘ziplinend’ (canopy) de omgeving vanuit de lucht te bekijken. Erg leuk om te doen.
 
soroa1 Soroa3

Dag 7: Havana
Vandaag reizen jullie weer terug naar Havana waar jullie bij aankomst, op eigen gelegenheid naar je accommodatie, een heerlijke casa particular in het hartje centrum van Oud Havana (la Habana Vieja), gaan. Nog even lekker slenteren door de oude stad en genieten van de oldtimers en de Cubaanse muziek.

Dag 8: Havana airport
Vandaag brengt onze chauffeur jullie weer terug naar de luchthaven van Havana vanwaar jullie weer terug vliegen naar huis. 
 
Dag 9: Aankomst
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Reiservaringen
 
 
 
Cuba op het tweede gezicht
boek2kopie
 
 
 
Bestellen
 
 
 
 

 

 

KLM